Vaccination

header (27)

Vaccinationskampanjer

 

Varje vinter kommer influensan till Sverige, den brukar vara intensivast i januari och februari. Runt 100 000 personer i Stockholms län smittas årligen. För de flesta innebär influensa att man blir febrig, snuvig, får huvud- och ledvärk och får stanna hemma någon vecka. Men hos äldre personer, gravida och personer med kroniska sjukdomar kan influensan utvecklas till en allvarlig sjukdom, som till och med kan vara livshotande.

Äldre och kroniskt sjuka som får influensa blir dessutom extra mottagliga för andra infektioner, framför allt lunginflammation, som också är en allvarlig sjukdom. Till skydd mot lunginflammation erbjuds utan kostnad även vaccin mot pneumokocker, den vanligaste bakterien som orsakar lunginflammation.

Genom att vaccinera dig minskar risken för svår influensa och lunginflammation med 30-50 procent. Du kan ta influensavaccinet och pneumokockvaccinet vid samma tillfälle. Varje år kommer nya influensavirus och därför behöver du vaccinera dig på nytt inför varje influensasäsong. Däremot räcker det med en pneumokockvaccination för de flesta vuxna.

Övriga Vaccinationer

 

Vi erbjuder vaccinationer på öppen mottagning måndag och tisdagar klockan 14.00 till 15.00. Fyll i en hälsodeklaration i receptionen medan du väntar. Se prislista nedan.

För vaccinationer i samband med resor rekommenderar vi kontakt med vaccinationsmottagning.

Läs mer om vaccination mot influensa här.

Läs mer om råd för utlandsresor och vaccinationer här.

 

Prislista vaccinationer

Hepatit A+B (Twinrix) vuxen 590 kr
Hepatit A+B (Twinrix) barn460 kr
Influensa (Fluarix)240 kr
Pneumokock (Pneumovac)410 kr
TBE (FSME-immun) vuxen400 kr
BE (FSME-immun) barn350 kr